1. Definiții

 

In cuprinsul prezentului document, următorii termeni folosiți cu majuscule vor avea, daca din context nu rezulta altfel, înțelesurile specificate mai jos:

 

1.1. AGENTIE ORGANIZATOARE: operator de turism licentiat, care vinde servicii si pachete de servicii turistice sau anumite elemente ale acestora catre beneficiarii sai (calatori/turisti), care desfasoara activitate autorizata conform legislatiei din Romania si cu care ALTEX a incheiat un contract de parteneriat.

 

1.2. AGENTIE INTERMEDIARA: persoana juridica autorizata conform legislatiei din Romania, care desfasoara activitate de intermediere a vanzarilor de servicii si pachete de servicii turistice sau anumite elemente ale acestora, care are calitatea de agent (mandatar) al unei Agentii Organizatoare partenere. Agentia Intermediara actioneaza in numele si pe seama Agentiei Organizatoare; cea din urma acorda consultanta de specialitate celei dintai in scopul unei bune cunoasteri a produselor turistice si a unei corecte informări a turistilor in legatura cu produsele, serviciile si pachetele de servicii de calatorie puse la dispozitie.

 

1.3. ALTEX: reprezintă societatea ALTEX ROMANIA S.R.L., cu sediul in Sos. București Nord, Nr. 10, Global City Business Park, Clădirea O1, Et.10, Voluntari, Ilfov, înregistrata la Registrul Comerțului București sub nr. J23/2611/2016 si având Codul Unic de Înregistrare 2864518, atribut fiscal RO.

 

1.4. INFORMATII PRECONTRACTUALE: aspectele mentionate în O.G. nr.2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie asociate, spre exemplu, dara fara a se limita la: principalele caracteristici ale serviciilor de călătorie (destinatie; itinerariu; perioada sejur; mijloace de transport si programul acestora; locatia si categoria turistica a acesteia; serviciile de masa; vizitele; organizare in grupuri (daca  este cazul); limba in care vor fi furnizate serviciile; gradul de adecvare/adaptare a calatoriei in functie de nevoile turistului; informatii complete despre Agentia Organizatoare si Agentia Intermediara; pretul total - inclusiv taxe, comisioane, penalitati; modalitati de plata/posibilitate avans; informatii despre pasaport si vize; informatii despre posibilitatea ca turistul sa poata inceta contractul inainte de inceperea executarii; informatii despre asigurari obligatorii/ facultative; informatii privind procedura de solutionare a reclamatiilor, etc.

 

1.5. MARCI INREGISTRATE: reprezintă mărcile înregistrate ale ALTEX ROMANIA S.R.L., cum ar fi, dar fără a se limita la denumirea ALTEX Travel.

 

1.6. SISTEMUL ONLINE: reprezinta platforma electronica a Agentiei Organizatoare care este pusa la dispozitia Agentului pentru introducerea datelor solicitantilor, informatiilor si optiunilor acestora in vederea ofertarii, emiterii documentatiei de informare si a contractelor ce urmeaza a fi confirmate de catre Agentia Organizatoare.

 

1.7. SITE: reprezintă SITE-ul de Internet care apartine si este administrat de catre ALTEX, care se afla la adresa www.altextravel.ro, prin intermediul căruia UTILIZATORUL are acces la informații privind serviciile de călătorie si pachetele de servicii de călătorie puse la dispozitie de catre Agentiile Organizatoare partenere, in rețeaua magazinelor ALTEX din toata tara si online.

 

1.8. TERMENI SI CONDITII: reprezinta informatiile prezentate in aceasta sectiune a site-ului; termenii si conditiile se aplica tuturor utilizatorilor site-ului si pot fi oricand modificate fara a anunta acest lucru anterior in continutul site-ului. Conflictele aparute in legatura cu termenii de utilizare ai site-ului vor fi supuse spre solutionare instantelor judecatoresti. Acest site poate contine link-uri catre diverse site-uri. Atunci cand accesati aceste site-uri, va aflati implicit in afara site-ului www.altextravel.ro  si aveti obligatia de a respecta termenii si conditiile de utilizare ale noilor site-uri accesate.

 

1.9. UTILIZATOR: reprezintă persoana care accesează SITE-ul, in scopuri private si care a acceptat TERMENII SI CONDITIILE prezentului SITE, îndeplinind in acest sens toate cerințele procesului de înregistrare sau un vizitator al site-ului care nu este inregistrat/logat.

 

1.10.          UTILIZARE ABUZIVA: reprezintă utilizarea SITE-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, reglementarilor sau legislației in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii societatii ALTEX.

 

 2. Conținutul site-ului

 

2.1. Site-ul www.altextravel.ro  este un site cu continut informativ. Informațiile publicate pe SITE sunt informații de interes general despre activitatea prestata de catre societatea Altex Romania S.R.L. in domeniul vanzarii de servicii si pachete de servicii turistice sub denumirea ALTEX Travel, informatii despre Agentiile Organizatoare si partenerii săi, cat si alte informații considerate de ALTEX ca fiind de interes pentru UTILIZATORI. Va rugam sa cititi cu atentie acesti termeni si sa luati legatura cu reprezentantii ALTEX Travel pentru detalii complete referitoare la oferte.

 

2.2. Informațiile sunt puse la dispoziția UTILIZATORILOR de regula, in mod gratuit. ALTEX își rezerva dreptul de a implementa anumite servicii pe SITE ce vor fi oferite contra cost UTILIZATORILOR.

 

2.3. ALTEX este deținătorul tuturor drepturilor de proprietate intelectuala asupra SITE-ului, respectiv asupra design-ului si continutului acestuia precum si asupra tuturor Mărcilor înregistrate de ALTEX si publicate pe SITE.

UTILIZATORUL are obligația de a respecta toate drepturile de proprietate intelectuala ale ALTEX, prevăzute de legislația in vigoare.

 

2.4. Informatiile si materialele publicitare prezentate in cadrul site-ului www.altextravel.ro si cele care va pot fi transmise prin email, la adresa indicata in momentul crearii contului de utilizator, sunt si raman proprietatea ALTEX sau partenerilor sai, dupa caz, si sunt protejate de drepturi de autor, drepturi de  marca sau alte drepturi de proprietate intelectuala.

 

 3. Utilizarea site-ului

 

3.1. UTILIZATORUL se obliga sa acceseze si sa utilizeze SITE-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.

3.2. Utilizatorii au dreptul sa vizualizeze pe dispozitivele elecronice proprii continutul site-ului, sa salveze pagini sau sectiuni din site in format electronic, sa tipareasca informatiile afisate pe site sau parti din acestea, pe suport de hartie, in scopuri exclusiv PERSONALE/ NON-COMERCIALE.

 

 4. Limitarea răspunderii ALTEX ROMANIA S.R.L.

 

4.1.Răspunderea pentru conținutul SITE-ului. Datorita domeniului de activitate dinamic, specificitatii si situatiei actuale privind domeniul turistic, disponibilitatea ofertelor se poate modifica de la un moment la altul. ALTEX Travel nu isi asuma raspunderea pentru eventualele neconcordante care pot aparea intre informatiile din site si informatiile primite in magazine, la punctele de informare/vanzare a serviciilor si pachetelor de servicii turistice. Intotdeauna vor avea prioritate informatiile primite in magazine, la punctele de informare/ vanzare. In cazul in care oferta prezentata devine indisponibila, vanzarea serviciilor/pachetului de servicii turistice va fi anulata, clientul urmand a fi notificat in acest sens de catre reprezentantul Altex Travel. Pentru comenzile achitate se va proceda la restituirea contravalorii in contul din care a fost efectuata plata, in termen de 14 zile de la data anularii/incetarii contractului.

 

4.2. Datele si informatiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandari, garantii, consultanta sau angajament din partea ALTEX Travel.

 

4.3. ALTEX nu este si nu poate fi făcut responsabil pentru prejudiciile create de erorile, neacuratetea sau neactualizarea informațiilor publicate sau menținute pe SITE, care nu se datorează culpei sale. UTILIZATORII pot găsi informații detaliate in rețeaua magazinelor ALTEX.

 

4.4. Caracteristicile serviciilor si pachetelor de servicii turistice prezentate pe SITE sunt preluate / puse la dispoziție de Agentii Organizatoare si ALTEX nu își asuma răspunderea pentru corectitudinea acestor informații.

 

4.5. Preturile serviciilor si pachetelor de servicii turistice de pe acest SITE sunt informative si pot suferi modificări neanunțate. Promoțiile prezentate pe SITE sunt valabile in perioada de timp menționata. In cazul in care nu se menționează o perioada de timp, acestea sunt valabile in limita disponibilitatii locurilor, serviciilor si pachetelor de servicii turistice.

 

4.6. In cazul in care preturile serviciilor sau pachetelor de servicii turistice sau alte detalii referitoare la acestea au fost afișate greșit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse greșit in baza de date, ne alocam dreptul de a anula oferta respectiva si de a anunța clientul in cel mai scurt timp despre eroarea apăruta, telefonic/prin e-mail, daca executarea contractului de vanzare al serviciului/pachetului de servicii turistice nu a inceput inca.

 

4.7. Imaginile sunt prezentate pe SITE cu titlu de exemplu, iar caracteristicile serviciilor si pachetelor de servicii turistice difera in functie de optiunile fiecarui solicitant, destinatiei, itinerariului, etc.

 

4.8. ALTEX Travel își rezerva dreptul sa completeze si sa modifice orice informație de pe SITE, fara a anunta acest lucru anterior in continutul site-ului. Va rugam, sa recititi termenii si conditiile de utilizare de fiecare data cand accesati sau utilizati acest site. Utilizarea site-ului de catre dumneavoastra, ulterior modificarii acestor termeni, constituie acceptarea de catre dumneavoastra a termenilor si conditiilor modificate.

 

4.9. Orice problema cauzata de neintelegerea caracteristicilor ofertei prezentate, preturi sau beneficii incluse, vor fi solutionate pe cale amiabila de catre ALTEX Travel sau Agentia Organizatoare, dupa caz, in cel mai scurt timp posibil, incepand cu data sesizarii facute de catre utilizator. 

 

 5. Pierderi/Costuri suplimentare

 

5.1. ALTEX nu răspunde de nicio pierdere, costuri, procese, pretenții, cheltuieli sau alte răspunderi, in cazul in care acestea sunt cauzate direct de nerespectarea Termenilor si condițiilor.

 

5.2. ALTEX nu răspunde pentru prejudiciile create ca urmare a nefuncționării Site-ului, precum si pentru cele rezultând din imposibilitatea de accesare a anumitor link-uri publicate pe Site.

 

5.3. ALTEX nu raspunde pentru defectiuni tehnice ale retelei/ echipamentelor ce apartin operatorilor de telefonie mobila/ procesatorului de plati, etc.

 

 6.Utilizarea Browser-ului Internet.

6.1. ALTEX garantează utilizarea optima a Site-ului prin utilizarea minim a Internet Explorer 6.

 

6.2. Modalitățile de plata pentru finalizarea unei achizitii de servicii sau pachete turistice online sunt: online cu card bancar sau ordin de plata. În cazul in care optați pentru plata online cu card bancar, va informam ca înregistrarea plații nu garantează confirmarea rezervarii. In cazul in care rezervarea nu este confirmata (termenul pentru procesarea comenzii este de 48 ore) suma de bani plătita va fi restituita in contul dumneavoastră in cel mai scurt timp. Nu se accepta alte modalitati de plata in afara celor prezentate pe site si nu ne asumam nicio responsabilitate pentru sumele de bani trimise prin curierat.

In functie de termenii si de conditiile impuse de hoteluri, la momentul rezervarii, vi se poate cere plata integrala sau partiala a serviciului rezervat, iar plata va fi efectuata in contul indicat de catre Altex Travel, care poate fi un cont ce apartine societatii Altex Romania S.R.L., in calitate de Agentie intermediara sau un cont al carui titular este Agentia Organizatoare, dupa caz.

Plata online cu cardul va fi procesata de integratorul de plati online MobilPAY[BM1] 

ALTEX nu are acces si nu pastreaza datele cardului dumneavoastra, plata cu cardul va fi procesata de integratorul de plati online.

 

6.3. Înregistrarea rezervarii nu reprezintă si confirmarea acesteia. După efectuarea rezervarii, confirmarea rezervarii se face fie imediat/automat, fie prin operatorii nostri. Termenul estimativ de confirmare este de 1-3 zile lucrătoare de la confirmarea rezervarii.

 

 7. Accesarea SITE-ului  www.altextravel.ro

 

7.1. Aceasta implica acceptul UTILIZATORILOR ca datele lor personale sa fie păstrate si prelucrate de compania ALTEX. Informatiile pe care ni le transmiteti sunt tratate cu maxima confidentialitate si exclusiv in scopurile pentru care au fost colectate. Prin date personale se intelege: orice informație sau informații care vă pot identifica direct (de exemplu, numele dumneavoastră) sau indirect (de exemplu, prin intermediul datelor pseudonime, cum ar fi un număr de identificare unic). Aceasta înseamnă că datele personale includ adresa de e-mail, domiciliul, telefonul mobil, numele de utilizator, preferințele personale și obiceiurile de cumpărături, conținutul generat de utilizatori, informațiile financiare și informațiile privind situația financiară. Acesta ar putea include și identificatori numerici unici, cum ar fi adresa IP a computerului dumneavoastră sau adresa MAC a dispozitivului dumneavoastră mobil, precum și modulele cookie. Categoriile de date care vor fi prelucrate difera in functie de setarile de confidentialitate din browser sau optiunile privind cookie-urile; de asemnea in functie de navigarea pe site ca utilizator de cont sau vizitator nelogat.

 

7.2. Scopurile prelucrării acestor date sunt: incheierea si executarea contractelor de vanzare servicii si pachete de servicii turistice; crearea unui cont de utilizator pentru accesarea tuturor informatiilor si oferelor.

 

7.3. In momentul contactarii, utilizatorul va fi informat in legatura cu scopul actiunii pentru care a fost contactat si i se va solicita consimtamantul, daca respectiva actiune implica prelucrarea datelor lui personale si pentru aceasta este nevoie de acordul sau.

 

7.4. ALTEX ROMANIA S.R.L. este unicul deținător al informațiilor colectate de pe acest site. ALTEX ROMANIA S.R.L. se obliga ca datele personale sa nu fie difuzate către terți prin vânzare, dezvăluire parțiala sau închiriere.

 

7.5. Altex Romania SRL poate dezvalui informatiile Dumneavoastra cu caracter personal unor firme din grup sau unor terti autorizati, cu care societatea a incheiat diverse contracte, toate acestea fiind validate de catre Departamentul Juridic si urmate de acorduri de confidentialitate (Non-Disclosure Agreement) si/sau acorduri de prelucrare a datelor cu caracter personal (DPA).

 

7.6. ALTEX, in calitate de Agentie Intermediara, poate incheia acorduri de parteneriat cu diverse societati operatoare de turism.

In cazul in care parteneriatul presupune transfer de informatii si date despre utilizatori, partile vor avea calitatea de Operatori asociati in prelucrarea datelor (in functie de relatia de colaborare comerciala, stabilind de comun acord scopurile si mijloacele prelucrarii datelor) sau ALTEX, in calitate de Agentie Intermediara va fi Imputernicit sa prelucreze datele cu caracter personal ale clientilor Agentiilor Organizatoare; in ambele cazuri datele Dvs. vor fi prelucrate in conformitate cu dispozitiile Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Atat Agentia Organizatoare cat si Agentia Intermediara, vor fi obligate sa respecte confidentialitatea acestor date si sa le utilizeze exclusiv in scopul executarii contractului respectiv.

 

7.7. In cazul in  care selectati optiunea de a achita online cu un card bancar, Altex va transmite catre procesatorul de plati doar date referitoare la valoarea achizitiei Dvs. de servicii/pachete de servicii turistice, fara a accesa si procesa alte date referitoare la cardul bancar.

 

7.8. Partenerii nostri ofera produse si servicii complementare celor achizitionate din magazinele ALTEX si de pe www.altextravel.ro; in baza acestor parteneriate, interactiunii cu Dumneavoastra, exercitarii optiunii de a va abona la Newsletter, datele Dumneavoastra putand fi accesate si de catre societatile care presteaza servicii de (email) marketing, agentii publicitare, operatori de marketing direct care efectueaza diverse actiuni specifice agreate de ALTEX, operatori de telefonie fixa sau mobila.

 

7.9. Puteti fi contactat de catre reprezentanti ai societatii KARPATEN OUTGOING S.R.L., , societate care are calitatea de Agentie Organizatoare,   sediul in Str. Teleajen, Nr. 77A, Sector 2, Bucuresti, cod unic de inregistrare RO27928404, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Bucuresti cu nr. J40/559/2011, telefon 0217807069, email: rezervari@karpaten.ro, având licenta turism nr.944/ 28.01.2019 pentru agentie organizatoare și poliţa de asigurare cu Seria BN / Nr. 1983, valabila pana la 07.12.2021 la Societatea de Asigurari City Insurance S.A.

 

 

 

7.10. Orice prelucrare a datelor Dumneavoastra cu caracter personal se va face cu respectarea Politicii privind protectia datelor cu caracter personal.

 

8. Colectarea datelor

 

8.1. Se face prin diverse modalități si instrumente specifice precum: soft profesional de urmărire a traficului, aplicația de gestiune a newsletter-ului, prin salvarea in baze de date a diverselor formulare de contact disponibile pe site care sunt completate de către utilizatori, prin chestionare online etc.

 

8.2. Utilizam adresele IP pentru a analiza obiceiurile de navigare, a administra site-ul, a urmări interesele utilizatorilor si a aduna informații demografice pentru uz intern. Toate acestea au ca scop creșterea gradului de ușurința in utilizarea site-ului si publicarea unor informații cat mai relevante pentru interesele utilizatorilor.

 

 9. Acces restricționat si (dez)abonare

 

9.1. Prin accesarea site-ului, crearea unui cont de utilizator si plasarea comenzilor, utilizatorul accepta in mod expres Termenii si conditiile site-ului, modul de desfasurare a unei operatiunilor online asa cum sunt descrise pe site.

 

9.2. Exista zone in site care necesita înregistrare (vezi Înregistrare) sau abonare (vezi Newsletter).In cazul newsletter-ului, fiecare ediție/alerta conține si modalitatea de dezabonare; odată accesata aceasta opțiune, dezabonarea se aplica imediat, nefiind necesare alte confirmări din partea utilizatorilor. In funcție de tipul de operatiune (creare cont site, abonare newsletter), utilizatorului ii pot fi solicitate date precum: nume, prenume, email, adresa, numar de telefon.

 

9.3. Unele date solicitate sunt obligatorii pentru a putea furniza serviciul de care clientul este interesat sau pentru a putea incasa efectua plati.

Datele cu caracter personal vor fi utilizate in scopul derularii contractelor si procesarii rezervarilor Dvs. Ulterior, datele vor fi salvate tinand cont de termenele de pastrare conform legislatiei fiscale si comerciale si atat timp cat este necesar pentru protejarea drepturilor Altex.

 

9.4. Pentru derularea in bune conditii a contractului de vanzare, dupa ce clientul si-a exprimat acordul, Altex poate contacta clientul, telefonic sau pe email daca acesta, in timpul accesarii site-ului furnizeaza datele de identificare si contact. In momentul lansarii rezervarii, clientul este de acord cu forma de comunicare ulterioara (telefonic sau electronic) si cu modul de operare al Agentiei Intermediare.

 

9.5. In cazul in care ati introdus datele Dumneavoastra de contact, insa nu ati validat contul de utilizator, puteti fi contactat de un reprezentant Altex Travel pentru a finaliza aceasta procedura prin radierea datelor in cazul in care nu mai doriti sa deveniti user sau prin acordarea asistentei si validarea contului. Aceasta actiune are ca temei juridic interesul nostru legitim de curatare si actualizare a bazei de date.

 

9.6. In cazul in care ati selectat o optiune de achizitie a unui serviciu/pachet de servicii turistice, dar nu ati finalizat comanda, puteti fi contactat prin email sau telefonic de un reprezentant Altex Travel pentru a clarifica situatia ofertei solicitate de catre Dvs . Aceasta actiune unica este justificata de interesul societatii de a clarifica situatia prin incheierea contractului de vanzare sau anularea lui. Dupa aceasta actiune, clientul va fi contactat daca si-a exprimat consimtamantul pentru primirea altor oferte/comunicari comerciale.

 

10. Cookies

 

10.1. Site-ul www.altextravel.ro folosește cookie-uri, acestea fiind date stocate pe computerul, terminalul mobil sau alt echipament al utilizatorului, conținând informații despre acesta. Folosirea mecanismului de tip cookie reprezintă un avantaj în folosul vizitatorilor, acesta permințând memorarea unor opțiuni de navigare în site precum limba în care se afișează site-ul, tip de filtre care se aplică la afișarea unor anumite pagini, memorarea numelui de utilizator și a parolei pentru un acces rapid la conținutul site-ului. Neacceptarea unui cookie nu înseamnă că utilizatorului îi va fi refuzat accesul de navigare în site, de citire a conținutului acestuia. Cu ajutorul cookies, proprietarii de site-uri pot monitoriza și segmenta interesele utilizatorilor față de anumite zone sau aplicații ale site-ului, fapt care le permite ulterior îmbunătățirea experienței de navigare, introducerea unui conținut relevant pentru utilizator, etc.

 

10.2. Unii dintre partenerii noștri de afaceri folosesc cookies pe site-ul nostru, de exemplu cei care își fac publicitate. Cu toate acestea, nu avem acces și nici nu putem controla aceste cookies.

 

10.3. Cookies care, din punct de vedere tehnic, nu sunt obligatorii a fi stocate pe terminalul utilizatorului, vor fi folosite doar dacă utilizatorul își exprimă consimțămantul expres și neechivoc în legatură cu acestea, prin bifarea categoriilor prezentate. Utilizatorul își va putea retrage consimțămantul în orice moment prin modificarea setărilor aferente browser-ului utilizat, în conformitate cu Politica noastra de Cookies. Temeiul juridic al acestei actiuni este reprezentat de interesul legitim de a oferi permanent servicii imbunatatite utilizatorilor site-ului Altex Travel.

 

11. Link-urile

 

11.1. Acest site conține link-uri către alte site-uri. ALTEX ROMANIA S.R.L. nu este responsabil de politica de confidențialitate practicată de acestea. Vă recomandăm consultarea în prealabil a termenilor legali și a celorlalte informații referitoare la colectarea datelor cu caracter personal. Normele expuse in acest text se aplica doar in cazul datelor colectate pe acest site.

 

11.2. Pagina utilizeaza „plugin-uri” de la operatorii de retele sociale (de ex.: www.facebook.com): Folosim plugin-uri pentru a face legatura intre site-ul www.altextravel.ro si pagina oficiala a companiei deschisa pe Facebook (https://www.facebook.com/AltexTravel/). Nu colectam/stocam datele personale ale clientilor prin intermediul plugin-urior, dar este posibil ca prin aceasta legatura, clientii sa poata vedea pe conturile lor de Facebook, o parte din prietenii lor care apreciaza pagina Altex Travel.

 

Desi exista posibilitatea de a intra in contact cu un reprezentant Altex Travel/ administrator al paginii Altex Travel de pe reteaua de socializare, solicitarea informatiilor legate de  servicii, disponibilitatea serviciilor sau pachetelor de servicii turistice, reclamatii, etc., trebuie sa fie indreptata catre Departamentul Relatii Clienti, prin formularul de contact pus la dispozitie in site la sectiunea Suport Clienti sau la numerele de telefon:  021 9196 (tarif normal in orice retea),  021 528 9196 - apelabil din orice retea, din tara si din strainatate (tarif normal). De asemenea, in cazul unor situatii care presupun solicitarea si comunicarea unor date cu caracter personal sau alte informatii sensibile, va rugam sa adresati solicitarea catre dpo@altex.ro sau la adresa:  Soseaua Bucuresti Nord, Nr.10, Global City Business Park, Corp O1.1, Etaj 10, cod postal 077190, oras Voluntari, jud ILFOV.

 

13. Notificări si acțiuni privind informațiile despre utilizatori

 

La cererea scrisă a utilizatorilor, datată și semnată, expediată pe adresa ALTEX, acesta se obligă:

 

a)      să confirme solicitanților, dacă prelucrează sau nu date personale; acest lucru se face gratuit, o singură dată pe an;

b)      să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau să transforme în date anonime, în mod gratuit, datele a căror prelucrare nu este conformă dispozițiilor privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date;

c)       să transmită utilizatorului datele cu caracter personal care o privesc și pe care le-a furnizat ALTEX ROMANIA S.R.L. într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat în vederea transmiterii acestora altui operator;

d)      să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, dacă acesta solicită acest lucru.

 

14. Comunicarea modificărilor

 

14.1. Daca informațiile de identificare ale unui utilizator se schimba (ca de exemplu codul poștal) sau daca un utilizator dorește sa renunțe la serviciile noastre, vom avea grija sa corectam, actualizam sau sa eliminam acele date personale care ne-au fost încredințate de către utilizator.

 

14.2. Orice schimbare a termenilor prezentei politici va fi comunicata către utilizatori prin email, astfel încât aceștia să fie întotdeauna informați cu privire la datele pe care le colectăm, cum le utilizăm și în ce circumstanțe, dacă există, le facem publice. Utilizatorii vor putea să fie sau nu de acord cu utilizarea informațiilor în alte scopuri. Vom utiliza datele în concordanță cu politica sub care au fost culese informațiile, conform Notei de informare privind prelucrarea datelor și Politicii privind protectia datelor cu caracter personal.

 

15.  Securitate

 

15.1. Acest site adoptă toate măsurile de securitate necesare protejării datelor personale ale utilizatorilor noștri. În momentul completării datelor personale pe site-ul nostru, informațiile vor fi protejate atât offline cât și online.

 

15.2. Toate datele cu caracter personal vor fi prelucrate prin intermediul unor pagini securizate care folosesc sistemul de criptare SSL, marcate cu simbolul unui lăcățel, a carui poziționare variaza in functie de tipul de browser utilizat (ex.: in partea de jos a ferestrei, daca utilizati browser-ul Microsoft Internet Explorer sau in partea de sus a ferestrei, daca utilizati browser-ul Google Chrome. Pentru mai multe informații privind standardele de securitate practicate pe acest site, accesează secțiunea Ajutor.

 

15.3. Fiind de acord cu prezentul document "Termeni si condiții de utilizare a site-ului www.altextravel.ro ", utilizatorii își asuma in totalitate eventualele riscuri.

 

16. Jurisdictia. Legea aplicabila

 

Relatiile contractuale dintre parti vor fi guvernate de legea romana. Litigiile care nu vor putea fi rezolvate pe cale amiabila, vor fi inaintate spre solutionare instantelor competente.

 

 

17. Alte informații

 

17.1. Pe site vor fi publicate periodic Regulamente ale campaniilor aflate în desfășurare; acestea descriu în detaliu termenii și condițiile speciale aplicabile fiecărei campanii și completează dispozițiile prezentului document " Termeni și condiții de utilizare a site-ului www.altextravel.ro“.

Promoțiile afișate vor fi valabile pentru perioade limitate de timp, specificate pe pagina de prezentare a ofertelor de servicii turistice / Regulamentele speciale și în limitele locurilor disponibile.

 

17.2. ALTEX își rezervă dreptul de a completa și/sau modifica orice informație publicată pe site fără a anunța în prealabil utilizatorii site-ului.

 

18. Baza legală

 

18.1. Pentru mai multe informații, puteți accesa:

·         O.G. nr.2/2018 privind pachetele de servicii de calatorie si serviciile de calatorie associate;

·         Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE;

·         Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice;

·         Ordonanţa urgenţă nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii;

·         Legea nr. 148/2000 privind publicitatea;

·         Legea nr. 158/2008 privind publicitatea înșelătoare și publicitatea comparativă;

·         Ordonanța nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;

·         Ordonanța nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor de piață.

 

 

 

 

 

CONDITII GENERALE DE REZERVARE A PACHETELOR SAU SERVICIILOR

OFERITE DE

AGENTIA ALTEX TRAVEL prin KARPATEN TURISM

1.       Toate solicitarile dumneavoastra venite prin intermediul site-ului www.altextravel.ro sau pe adresa de e-mail: rezervari@karpaten.ro sau prin intermediul retelelor de socializare de tipul Facebook, sau prin intermediul altor site-uri/platforme de rezervare, sunt considerate intentia dumneavoastra de a primi o oferta / efectua o rezervare la agentia Karpaten Turism.

2.       Rezervarile efectuate de dumneavoastra, in mod direct, pe site-ul www.altextravel.ro reprezinta intentia dumneavoastra de a achizitiona un pachet de la agentia Karpaten Turism; fiecare rezervare va fi preluata de un consilier de turism pentru verificarea si confirmarea disponibilitatii, urmand sa va contacteze pentru reconfirmarea rezervarii. Odata acceptata rezervarea, se va trece la transmiterea Contractului de comercializare a serviciilor turistice, intrand in vigoare termenii si conditiile continute de acesta, dumneavoastra avand obligatia sa-l semnati si sa-l remiteti catre consilierul care vi l-a transmis.

3.       In cazul in care nu exista disponibilitate pentru hotelul/pachetul/perioada solicitata de dumneavoastra, consultantii nostri va vor oferi variante alternative care sa indeplineasca cerintele dumneavoastra; daca niciuna dintre variantele propuse nu indeplineste cerintele dumneavoastra, iar consilierii nostri nu vor putea sa gaseasca o alternativa pe care sa o acceptati, solicitarea va fi considerata inchisa, iar in cazul rezervarilor de pe site, acestea vor fi considerate anulate.

4.       Disponibilitatea ofertelor /pachetelor de pe site este dinamica si poate suferi modificari in orice moment, in functie si de disponibilitatea Furnizorilor/Hotelurilor/Companiilor Aeriene partenere; nu ne asumam responsabilitate daca aceste disponibilitati nu au putut fi actualizate in timp real pe site-ul www.altextravel.ro , iar in momentul primirii solicitarii/rezervarii nu mai sunt locuri disponibile.

5.       Fiecare oferta de pe site poate include anumite Conditii de inscriere/plata/anulare, aplicabile exclusiv pentru acea oferta sau destinatie, cu privire la rezervare, modificare, anulare, plata, restituirea sumelor achitate, restrictii aplicabile, taxe suplimentare percepute de companii aeriene, taxe hoteliere si de sejur, care ne vor fi transmise de Partenerii nostri, pe care consideram ca le-ati luat la cunostinta si le-ati acceptat in momentul acceptarii rezervarii.

6.       Se poate ca pentru un anumit hotel/pachet, sa nu fie publicate toate tipurile de camere existente; va rugam sa ne transmiteti o solicitare pe e-mail daca nu gasiti in oferta noastra structura de cazare sau tipul de camera pe care il doriti.

7.       In cadrul site-ului exista mentiuni cu privire la oferte speciale, reduceri de tipul Early Booking, Last Minute, etc., acestea avand conditii speciale de rezervare, modificare, plata si anulare, motiv pentru care va rugam sa cititi cu atentie aceste conditii si daca aveti intrebari sau nelamuriri, sa va adresati consultantilor nostri inainte de a efectua o rezervare.

8.       In cazul ofertelor speciale, ofertelor de tipul Early Booking, Last minute, etc., Agentia isi rezerva dreptul de a limita numarul de locuri pe un anumit prag de reducere/tip de camera/data de plecare, etc., iar in cazul epuizarii acestora inainte de expirarea perioadei pana la care este valabila oferta, Agentia poate trece la urmatorul prag de reducere, poate vinde la pretul din oferta generala sau in caz exceptional, poate suplimenta numarul de locuri alocat pe un anumit prag de reducere/tip de camera/data de plecare.

9.       Hotelurile care se regasesc in oferta de turism extern a Agentiei Karpaten Turism sunt clasificate conform standardelor oficiale date de Ministerul de Resort din tara respectiva. Este posibil ca in unele tari aceste standarde sa nu corespunda cu cele din Romania. Agentia face tot posibilul pentru a va oferi informatii actualizate si cat mai corecte privind descrierea hotelului, a camerelor, a zonei in care se afla amplasat, dar nu ne asumam raspunderea daca aceste informatii furnizate de Parteneri nu corespund cu realitatea sau nu corespund cerintelor dumneavoastra.

10.   In cazuri exceptionale si independente de vointa Agentiei sau a Partenerilor nostri, pot aparea situatii de overbooking (suprarezervare) generate de hotelieri sau transportatori. In acest caz vom face tot posibilul pentru a va oferi o alternativa de cazare similara sau superioara, iar in cazul transportului, cea mai buna varianta de transport disponibila, in aceeasi zi sau la un interval de timp stabilit de comun acord.

 

ANULARI / MODIFICARI:

11.   Anularea sau modificarea serviciului/pachetului rezervat este supusa termenilor si conditiilor specifice ale Partenerilor si sunt mentionate in cadrul rubricii Conditii de rezervare/plata/anulare, la fiecare program in parte. Prin efectuarea unei rezervari se intelege implicit ca ati luat la cunostinta si ati acceptat aceste conditii, ca atare.

12.   In cazul in care doriti anularea sau modificarea unui serviciu/pachet rezervat, este responsabilitatea dumneavoastra de a informa in scris Agentia Karpaten Turism despre intentiile dumneavoastra; Agentia nu va proceda la anulare sau modificare in lipsa unei cereri ferme din partea dumneavoastra, exprimata in scris, sub orice forma posibila (e-mail, fax, scrisoare, cerere scrisa de mana, etc).

13.   In unele cazuri este posibil sa nu puteti anula serviciile rezervate si nici sa operati modificari asupra rezervarii initiale. Aceste cazuri va vor fi comunicate inainte de efectuarea rezervarii finale, astfel incat sa acceptati aceste conditii in deplina cunostinta de cauza.

14.   In cazul unor Modificari aduse rezervarilor, este posibil sa se perceapa unele taxe, taxe percepute fie de Partenerii Karpaten Turism, fie chiar de agentia Karpaten Turism, pentru a acoperi unele costuri administrative generate de operarea acestor modificari.

15.   Pachetele sau serviciile rezervate la Oferta Speciala, sau de tipul Early Booking, Last Minute, etc., sunt supuse unor conditii de anulare/modificare specifice, de cele mai multe ori cu penalizare de 100% din valoarea pachetului rezervat, motiv pentru care este foarte important sa cunoasteti aceste aspecte in momentul rezervarii. Conditiile de anulare/modificare specifice vor fi publicate la fiecare serviciu/pachet in parte si se considera acceptate odata cu efectuarea rezervarii.

In cazurile generale, se aplica urmatoarele conditii de anulare:

             30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;

             100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau no show.

 

PLATA:

16.   Plata pentru serviciile/pachetele turistice achizitionate se poate efectua prin transfer bancar in contul agentiei, mentionat pe factura proforma /fiscala; prin online-banking cu link de plata transmis de consultantii nostri; numerar sau cu cardul in Agentiile Karpaten Turism.

17.   Plata pentru serviciile turistice achizitionate de la agentia Karpaten Turism nu se poate efectua cu vouchere/tichete de vacanta.

18.   Pentru serviciile rezervate, vi se poate cere plata integrala sau plata unui avans pentru confirmarea rezervarii respective. Agentia nu este obligata sa rezerve sau sa confirme un serviciu care necesita plata catre furnizor, sau care implica penalizari de anulare/modificare, daca dumneavoastra nu efectuati dovada platii printr-una dintre modalitatile mentionate mai sus.

19.   In cazul neachitarii integrale a serviciului/pachetului rezervat la data scadenta mentionata pe factura, Agentia nu are obligatia emiterii biletului de calatorie, a voucherului sau a altor documente de calatorie. Dumneavoastra sunteti responsabil pentru achitarea serviciilor comandate, iar agentia nu poate fi responsabila in cazul in care nu s-au putut emite biletele de avion pe motiv de neplata, iar dumneavoastra nu va veti putea imbarca/calatori conform rezervarii initiale. In cazul in care neemiterea la timp pe motiv de neplata implica taxe suplimentare sau penalizari, dumneavoastra sunteti responsabil de plata acestora.

Conditiile generale de plata aplicabile sunt:

             La inscriere se achita un avans minim de 30% din valoarea totala a pachetului, nerambursabil in caz de anulare;

             Diferenta de 70% se achita cu pana la 30 de zile inainte de data inceperii excursiei;

             Aceste conditii de plata se modifica cu conditiile aplicabile pentru fiecare pachet/serviciu sau tip de oferta in parte; conditiile specifice de plata se vor aplica intotdeauna inaintea conditiilor generale;

             Derogari de la conditiile de plata aplicabile pe o anumita rezervare se pot acorda numai cu aprobarea Partenerilor si a persoanelor cu functii de decizie din cadrul Agentie Karpaten Turism;

             Agentia Karpaten Turism isi rezerva dreptul de a incasa suplimentar orice taxe care pot aparea la momentul rezervarilor.

 

TVA:

20.   Toate tarifele prezentate pe site includ TVA conform regimului marjei aplicabil agentiilor de turism.

 

 

POLITICA DE ANULARE

21.   Politica de anulare difera de la pachet la pachet iar informatiile cu privire la anulare sunt prezente pe pagina fiecarui pachet.

22.   Politica standard pentru pachetele Karpaten este:

             30% penalizare pentru anularea cu mai mult de 30 de zile inainte de plecare;

             100% penalizare pentru anularea cu 30 – 0 zile inainte de plecare sau no show.